Archivní víno z vinařství Tokaj & Co
Slovenští vinaři z Tokaj & CO na víno nespěchají. Proto je tak lahodné.
Jejich tokajské víno vzniká téměř stejně jako v 17. století. Pomalu, s rozvahou a láskou k řemeslu. Vinou révu zastřihují tak, aby plodila málo, ale kvalitně. Poté nechávají hrozny zrát a zrát, až se z bobulí stanou cibéby. Kuličky proměněné ušlechtilou plísní. Ty ručně sbírají do dřevěných nádob, kterým se říká putna. Jeden sběrač denně nasbírá jen 8 kg cibéb. Více…
O zbytek se postarají prastaré sklepy vyhloubené v tufu – sopečné vyvřelině. Tady víno dlooouho zraje. Například 6putnové si ve sklepě pohoví minimálně 8 let.
Ano, je to proces nesmírně pomalý. Ale stojí za to. Každá slza tokajského z Tokaj & CO nadchne milovníky sladkých vín. I vás, kdo chcete vyzkoušet něco nového, poctivě vyrobeného.
A jaké vybrat?
- Putnové víno. Čím více puten, tím více cibéb a výraznější chuť.
- Samorodné víno. Vinaři netřídí cibéby a ostatní bobule. Proto je každý ročník osobitý.
- Forditáš. Vzniká macerováním vylisovaných cibéb v samorodném víně. Je svěží, lehké.
11 archivních a výjimečných lahví
Výběr someliéra
Vína k archivaci
5+1 lahev zdarma
Ročník
Cena
Typ vína
Druh vína
Obsah cukru
Země
Oblast
Víno
Odrůda
Obsah alkoholu
Objem
Klasifikace
Potřebujete poradit?
S námi víte, že jste dobře nakoupili
99 %
spokojených zákazníků
8 let
na trhu s vínem
30 dní
na výměnu
Doprava zdarma
od 1500 Kč
Expres
Doručíme ještě dnes
Výběrová vína. Ve vašem e-mailu.
1× měsíčně se těšte na doporučení, zajímavosti a výhodné nabídky pro váš archiv.
Odesláním e-mailu souhlasíte s Podmínkami ochrany osobních údajů

Všechny kontakty najdete na této stránce.
S nákupem vám poradíme
VOLEJTE Po-Pá 8-16
pište, ptejte se